Confidenţialitate

Mai multe femei, prinse în București că cerșeau folosindu-se de păpuși pe post de bebeluși | FOTO

Cu păpuși de cârpă în loc de bebeluși, așa cerșeau mai multe femei în Sectorul 6 al Capitalei. Poliţia Locală a amendat, în ultimele zile, mai multe astfel de femie care cerşeau la semafoare „un bănuţ pentru lapte praf”. Poliția suspectează că ar fi vorba de o rețea.

Potrivit Poliției locale ar fi vorba de „un fenomen bizar care a început să ia amploare pe străzile Capitalei, la început de an: femei cu bebeluşi în braţe cerşesc la semafor ‘un bănuţ pentru lapte praf’. Atenţie! Nu vă lăsaţi păcăliţi! În braţele cerşetoarelor nu sunt copii, ci păpuşi din cârpe.” 

În comunicatul Poliției se arată că impostoarele sunt persoane tinere, în putere, care pot munci şi refuză sprijinul Direcţie Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Fiecare a fost amendată cu câte 200 de lei.

Patru astfel de cazuri au fost depistate pe 5 ianuarie, dar și pe 6 ianuarie o altă femeie cu păpuşă în braţe apela la mila şoferilor în zona Grozăveşti.

Autorităţile suspectează existența unei rețele de cerşetoare cu păpuşi, pentru că unele dintre persoanele amendate sunt rude și au mai fost amendate anul trecut pentru aceeaşi faptă.

Foto: Primăria Sector 6

Citește și: Timiș: Un bărbat și-a împușcat mortal bunicul cu o armă de vânătoare deținută ilegal