Confidenţialitate

Numeroase conturi de Twitter ale unor personalități au fost sparte | AUDIO

Twitter face verificări după ce conturile unor politicieni și vedete au fost atacate.

Din verificările de până acum ale platformei, a reieșit că hackerii au vizat întâi unii angajaţi ai Twitter care au acces la sistemele şi instrumentele interne apoi s-au folosit de datele obținute pentru a prelua controlul multor conturi foarte vizibile și au postat tweet-uri în numele lor.

Astfel, pe conturile mai multor miliardari americani precum Elon Musk, Bill Gates, Jeff Beszos sau Michael Bloomberg, ale unor politicieni, Barack Obama sau Joe Biden, sau ale vedetelor precum Kanye West, au fost postate ieri mesaje în care urmăritorii lor erau îndemnaţi să trimită bani într-un cont de Bitcoin pentru a primi înapoi dublul sumei.

„O zi grea pentru noi, cei de la Twitter. Cu toţii ne simţim groaznic pentru că s-a întâmplat asta. Investigăm şi vă vom transmite orice informaţie în momentul în care vom descoperi ce s-a întâmplat cu adevărat“, transmite CEO-ul platformei sociale, Jack Dorsey.

Compania transmite că imediat ce a luat cunoştinţă de incident a închis imediat conturile afectate şi a eliminat Tweet-urile postate de atacatori.

Între timp au fost luate şi măsuri pe plan intern, fiind limitat accesul la sistemele şi instrumentele interne pe parcursul investigaţiei.

Proprietarii conturilor atacate vor avea acces din nou la ele doar după ce compania se va asigura că se poate facea cest lucru în siguranță – anunță Twitter.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Julia Nagy