Confidenţialitate

Mai multe autobuze și tramvaie din Capitală, oprite de ANPC să iasă pe traseu. Pun în pericol siguranța călătorilor, spun inspectorii | VIDEO

În București, mai multe tramvaie dar și alte mijloace de transport în comun nu au fost lăsate să iasă, miercuri, pe traseu, deoarece pun în pericol siguranța și sănătatea călătorilor.

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au constatat că unele autobuze și tramvaie aveau uși defecte care nu se închid bine, scaune rupte și murdare, bucăți din pardoseală sau din structura vehiculelor dezlipite sau probleme la sistemul de ventilație și încălzire. La toate acestea se adaugă mizeria din mijloacele de transport în comun.

Miercuri dimineață, înainte ca autobuzele, tramvaiele și troleibuzele să iasă pe traseu, comisarii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor au făcut controale la depourile și autobazele STB de la Victoria, Dudeşti, Giurgiului, Militari, Berceni și Titan.

Au găsit multe probleme: uși defecte care nu se închid etanș, lipsa unor mânere sau bare de susținere, mânere deteriorate, în pericol de a se rupe și imposibil de dezinfectat, bucăți rupte din pardoseală sau din structura vehiculelor, probleme cu instalațiile de ventilație și climatizare și foarte multă mizerie.

În plus, dezinfectarea se făcea cu mopuri foarte murdare.

I-am întrebat pe câțiva călători, într-o stație de autobuz, dacă sunt mulțumiți de condițiile din transportul public bucureștean.

„Nu sunt mulțumit pentru că e mizerie, din Colentina până aici am făcut aproape două ore. Este aglomerație, este într-adevăr oră de vârf, dar și sâmbăta, duminica, foarte rare. Eu sunt un simplu călător, toate lasă de dorit, nimeni nu se ocupă”, ne-a spus un călător.

„Asta e România și ne mulțumim că sunt”, declară o doamnă din București.

La finalul controalelor de miercuri, ANPC va anunța și sancțiunile aplicate. Reprezentanții STB, Societatea de Transport Public din București, se întâlnesc miercuri cu cei de la Protecția Consumatorilor pentru a discuta despre toate aceste nereguli și a stabili în cât timp pot fi remediate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.