Mai-marii PNL s-au adunat la Pitești ca să modifice statutul partidului / Propunere: liberalii condamnați să își piardă funcțiile

Ședința Consiliului Național al PNL – în care liberalii își schimbă statutul – se desfășoară la Pitești.

Este destinația aleasă de conducerea formațiunii pentru a oficializa ceea ce PNL promite de mult: corupții condamnați să dispară din prima linie a partidului.

De altfel, liberalii le cer social-democraților același lucru, dar schimbarea propriului statut nu se face ușor.

Discuțiile despre ”liberalii corupți” sau cei condamnați au loc – dincolo de discursurile transmise în direct de televiziuni – în timp ce co-președintele PNL, Vasile Blaga, este implicat în două cazuri controversate.

Mai întâi, ginerele lui Vasile Blaga, Andrei Rudeanu, a fost reținut săptămâna aceasta pentru evaziune fiscală, în urma unor percheziții făcute de polițiști la sediile a 5 companii de pază, una dintre acestea fiind patronată de ginerele co-președintelui PNL).

Andrei Rudeanu este acuzat că s-a sustras de la plata impozitelor către bugetul de stat, prejidiciul creat prin evaziune fiscală fiind de 600 de mii de euro.

În plus, fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, l-a acuzat pe Vasile Blaga că ar avea legătură cu dosarul în care fostul membru al Cabinetului Ponta este judecat pentru luare de mită.

Darius Vâlcov le-a declarat anchetatorilor că Vasile Blaga  intervenit pentru ca firma Tehnologica Radion să câștige contracte de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare din județul Olt.

Mai exact, a spus că în 2009 a fost chemat de Blaga la sediul PDL. Acesta i-ar fi spus că fondurile pentru reabilitarea sistemului de apă și canalizare vor fi alocate doar dacă firma Tehnologica Radion va câștiga 3 licitații.

Darius Vâlcov a susținut că această firmă era controlată de greii PDL, printre care și Vasile Blaga.

Co-președintele liberal a declarat că acest lucru nu ar avea logică, pentru că respectivele proiecte erau derulate de Ministerul Mediului, în timp ce el se afla în fruntea Ministerului Dezvoltării.

În ciuda acestor cazuri intens discutate în presă (TV & presă scrisă), co-președinta PNL Alina Gorghiu a abordat în timpul Consiliului Naţional al PNL alte teme, cum ar fi activitatea guvernului condus sde Victor Ponta. A declarat că Guvernul ”a minţit populaţia” cu iluzia că scăderea TVA înseamnă reduceri de preţuri și că, ulterior, Cabinetul Ponta și-a trimis comisarii politici să ”muşineze rafturile magazinelor”.

ALINA GORGHIU, co-președinte PNL:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alina Gorghiu a declarat că ”nu de mici ceauşeşti avem nevoie la Palatul Victoria”.

”PNL trebuie să se încadreze în afara extremelor, departe de patima populismului sau a cinismului. Vă propun să avem și pe viitor o linie echilibrată, dar fermă, care să respingă deopotrivă pomenile, cât și indiferența față de semeni. Implicarea nu este atributul stângii, ci doar al acelor politicieni care, indiferent de culoarea politică, refuză să fie leneși sau nepăsători”, a mai spus Alina Gorghiu.

Co-președinta PNL a punctat un alt episod de săptămâna aceasta, faptul că liberalii le-au forțat mâna social-democraților să accepte dublarea alocaţiilor pentru copii.

”În pofida ostilității actualei majorități PSD, am reușit să impunem dublarea alocațiilor pentru copii. Nu este act istoric, cu însemnătate peste sute de ani, dar, uneori, știți, micile decizii contribuie la marile schimbări. Copiii nu sunt o categorie defavorizată și nici nu trebuie priviți drept o povară economică. Copii au drepturi legitime, iar familia, în ansamblul său, reprezintă o valoare de dreapta, în care noi credeam la fel ca Partidul Popular European, la care suntem afiliați”, a spus Alina Gorghiu, co-președintă a PNL.

UPDATE.

În discursul ținut în fața colegilor din PNL, Vasile Blaga a spus ” Lăsaţi orgoliile deoparte! Unde-i lege, nu-i tocmeală! În toate organizaţiile!”.

A fost un îndemn pentru membrii celor două formațiuni care formează noul Partid Național Liberal (partidul istoric PNL și Partidul Democrat Liberal – PDL) de a-și întări echipa și de a renunța la confrutările între ei.

Vasile Blaga le-a recomandat să își concentreze atenția asupra guvernării PSD: ”Avem toate șansele și multe atu-uri. Guvenarea PSD este în plină criză morală și populismele ei disperate nu înșeală pe nimeni. Trebuie să avem credință în proiectele noastre, să fim hotărâți și solidari! Așa vom izbândi!”, a spus copreşedintele PNL Vasile Blaga.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS