MAI: Cei doi polițiști din Călărași, reținuți pentru viol, nu mai pot face parte din Poliția Română

Cei doi polițiști reținuți pentru că ar fi violat o tânără de 15 ani au fost trecuți în rezervă, anunță Ministerul de Interne.

Fata violată de cei doi a fost găsită într-o fostă unitate militară de trageri după ce oamenii legii au abuzat-o. Ea a fost descoperită de un cioban care a dus-o la spital, medicii anunțând cazul la 112

 

Cei doi polițiști din cadrul IPJ Călărași au fost trecuți în rezervă din pricina gravității faptelor de care sunt acuzați, arată un comunicat MAI. Ei lucrau în Poliție din 2007, respectiv 2012. Cei doi agenți vor fi prezentați astăzi în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Indiferent de decizia pe care instanța de judecată o va lua, cei doi nu mai pot face parte din Poliția Română” arată luarea de poziție a vicepremierului Gabriel Oprea.

Se pare că cei doi au găsit-o pe adolescentă într-un parc din oraș și sub amenințarea că o vor duce din nou în centrul de plasament au dus-o pe câmp și au violat-o. Minora a fost găsită câțiva kilometri mai departe, într-un fost poligon militar de tragere de un cioban, care a dus-o la spital.

Adolescenta care ar fi fost violată se afla în plasament din 2013 și a fugit de mai multe ori din centrele de plasament. Ea ținea legătura telefonic doar cu mama ei, însă de cele mai multe ori cele două se certau.

 

Fata violată a fost găsită într-o unitate militară de trageri și dusă la spital. Medicii sunt cei care au făcut public acest caz. Adolescenta fusese abandonată în centrul de plasament din Perișoru și ținea legătura telefonic doar cu mama ei. Ștefan Leonte a stat de vorbă cu directorul centrului, Paul Dragu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Paul Dragu, directorul centrului de plasament de la Perișoru.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS