Magistratii sunt asteptati sa dea astazi decizia finala in cazul dosarului privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare, in care e implicat si Dan Voiculescu

Ultimul termen a fost amânat, după ce judecătorul Stan Mustaţă, cel care conducea completul de judecată, a fost reţinut.

Zi importantă pentru Dan Voiculescu și celelalte 12 persoane condamnate în primă instanță, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare.

Magistrații sunt așteptați astăzi să dea o decizie finală în acest caz.

Ultimul termen a fost amânat după ce judecătorul Stan Mustaţă, cel care conducea completul de judecată, a fost reţinut.

El este acuzat de procurorii anticorupţie că lua mită pentru soluţii penale favorabile.

La primul termen din apel, 3 dintre inculpaţi au declarat că și-au reziliat contractele cu avocaţii, așa că au solicitat o amânare pentru a-și angaja alți apărători.

In septembrie anul trecut, Dan Voiculescu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 5 ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani.

El a scăpat de cealaltă acuzație, folosirea influenţei şi autorităţii pentru obţinerea de foloase necuvenite, întrucât a intervenit prescripția.

În aceeași cauză, Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA și alți 8 inculpați au primit condamnări de câte 5 sau 6 ani de închisoare cu executare. În plus, Dan Voiculescu și ceilalți inculpați au fost obligați de instanță să plătească peste 60.000.000 euro, prejudiciul adus Ministerului Agriculturii.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetari Alimentare ar fi fost făcută în folosul lui Dan Voiculescu, prin subevaluarea bunurilor institutului cu aproape 8 milioane de euro.