Magistratii Curtii de Apel au extins sechestrul asigurator pe bunurile lui Dan Voiculescu

E vorba de acțiuni și terenuri pe care președintele fondator al Partidului Conservator le trecuse pe numele celor două fiice ale sale.

Noul complet de judecată care analizează dosarul în care Dan Voiculescu e acuzat de fraudarea privatizării Institutului de Cercetări Alimentare a pus sechestru asigurător pe 36 de hectare de teren din strada Gârlei, dar și pe mai multe seturi de acțiuni pe care Dan Voiculescu le donase fiicelor sale Corina și Camelia. E vorba de peste 5000 de acțiuni de la Grivco și de alte două seturi de acțiuni în valoare de 2 milioane de lei la Compania de Cercetări Aplicative și Investigative.

Completul de judecată format din Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea au luat aceeași măsură – a extinderii sechestrului asigurător – și în cazul bunurilor deținute de ceilalți inculpați în acest dosar.

Imediat după anunțarea acestei decizii, avocaţii inculpaţilor i-au recuzat pe cei doi judecători și au reclamat că aceștia au instituit sechestrul asigurător încă din această fază a dosarului. În plus, la dosar nu ar exista hotărârea Consiliului de conducere al Curţii de Apel Bucureşti prin care cei doi magistrați au fost repartizaţi.

Numai că solicitarea de schimbare a completului de judecată le-a fost respinsă. Președinta completului de judecată le-a explicat că sechestrul trebuia pus încă din faza de urmărire penală.