Confidenţialitate

Magistratii au amanat pronuntarea în procesul lui Adrian Severin

Magistraţii instanţei supreme au amânat pentru 16 noiembrie pronunţarea în procesul în care fostul europarlamentar Adrian Severin este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă, acesta precizând, în ultimul cuvânt în faţa instanţei, că este cel mai sărac om politic din România.

Procurorii DNA au cerut luni instanţei supreme o pedeapsă mai mare pentru Adrian Severin, respectiv 6 ani și 6 luni închisoare pentru luare de mită și 5 ani pentru trafic de influență, la care să se adauge şi un spor de pedeapsă, în condiţiile în care fostul europarlamentar a fost condamnat, în primă instanță, la trei ani și trei luni de închisoare cu executare pentru luare de mită și trafic de influență.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au amânat pronunţarea pentru data de 16 noiembrie.

Adrian Severin este acuzat că în perioada decembrie 2010 – martie 2011 a acceptat promisiunea a două persoane de a-i plăti 100.000 de euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European. Potrivit anchetatorilor, în schimbul banilor, Adrian Severin ar fi acceptat să voteze împotriva unor amendamente ce nu corespundeau intereselor firmei pe care cele două persoane pretindeau că o susţin, acestea fiind în realitate reporteri de la “Sunday Times”.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis în luna februarie condamnarea, în primă instanță, la 3 ani și 3 luni de închisoare cu executare.