Confidenţialitate

Magia Baloanelor are „casă nouă”

Magia Baloanelor, ediția a IV-a, “Creăm magie împreună”, care se va desfăşura în perioada 17-19 mai 2019, are „casă nouă”.

Anul acesta, baloanele cu aer cald se vor înălța de pe terenul aflat în vecinătatea satului Buhalnița, comuna Ceplenița, judeţul Iaşi și a drumului ce leagă Târgu Frumos de Botoșani.

Noua locaţie îndeplinește câteva criterii importante specifice unui eveniment cu baloane cu aer cald: respectarea distanței față de zona de zbor a aeroportului și de graniță, acces facil și un teren cu o suprafață suficientă pentru lansarea baloanelor și desfășurarea activităților.

Terenul se află în regiunea renumitelor podgorii Cotnari, între dealuri molcome pline de viță de vie, care vor oferi cu siguranță peisaje spectaculoase la final de primăvară.

“Ne propunem și anul acesta să aducem un număr de aproximativ 10 baloane, în momentul de față având confirmări de la piloți din România, Ucraina, Polonia, Cehia și Marea Britanie.Ne dorim ca evenimentul să reprezinte pentru comunitate o alternativă de petrecere a timpului în aer liber, în afara orașului.

În cele trei zile de festival, vizitatorii se vor putea bucura de spectacolul magic al baloanelor cu aer cald, dar și de activități, jocuri și ateliere pentru toate vârstele.Cu alte cuvinte, trei zile în care voia bună poposește din nou în sufletele noastre, un weekend în care ne lăsăm purtați de culori până sus, departe”, au declarat organizatorii.