Magazinele din staţiile de metrou sunt verificate de poliţişti, într-un dosar de abuz în serviciu

Toate magazinele din staţiile de metrou sunt verificate de poliţişti, într-un dosar în care se fac cercetări pentru abuz în serviciu.

La acţiune participă şi pompierii, care verifică dacă sunt reduse căile de evacuare prin amplasarea unor chioşcuri şi vitrine şi dacă se respectă măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Română verifică modul în care societăţile ce îşi desfăşoară activitatea în spaţiile comerciale din staţiile de metrou au obţinut dreptul de folosinţă asupra acestora.

Verificările sunt făcute în cadrul dosar privind presupuse infracţiuni de abuz în serviciu, cauză aflată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, potrivit Poliţiei Române.

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti – Ilfov verifică modul în care amplasarea şi exploatarea acestor spaţii comerciale în staţiile de metrou respectă condiţiile specifice din domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor, aceste aspect nefăcând obiectul dosarului penal.

Potrivit ISU Bucureşti – Ilfov, la ultimul control efectuat, în perioada 7-25 noiembrie 2016, la staţiile de metrou, au fost verificate şi spaţiile comerciale, iar pentru neregulile identificate privind nerespectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, proprietararii acestora au fost amendaţi, în total, cu 8.000 de lei.

La acel moment, în urma analizei celor constatate, au fost identificate deficienţe în unele staţii, cum ar fi căi de evacuare a căror lăţime liberă de circulaţie este redusă prin amplasarea unor spaţii comerciale, printre care chioşcuri, vitrine şi automate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS