Confidenţialitate

Magazinele care vând țigări minorilor vor fi sancționate mai dur și pot fi închise, la a doua abatere | AUDIO

Sancțiuni mult mai dure pentru operatorii economici care le vând țigări sau alcool minorilor. Dacă la prima abatere, riscă să fie amendate, la doua abatere, aceste firme vor fi închise, așa prevede o lege promulgată marți de președintele Klaus Iohannis.

Legea pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, promulgată de președintele Klaus Iohannis, prevede că orice magazin care vinde țigări unor minori va fi inițial amendat cu 10.000 de lei, iar activitatea îi va fi suspendată pentru 30 de zile.

La a doua abatere, amenda se dublează, iar unitatea se închide.

Și localurile publice care vând alcool minorilor sau persoanelor aflate în stare de ebrietate vor avea activitatea suspendată între 10 și 30 de zile, prevede o altă lege promululgată de șeful statului.

Cei prinși că beau alcool pe drumurile publice, în parcuri, pe stadioane, în săli de spectacole, gări sau mijloace de transport în comun sau diverse unități economică riscă de asemenea să fie amendați.

Contravențiile trebuie constatate de reprezentanți ai Poliției Locale sau de angajați ai Ministerului de Interne și tot ei vor da amenzile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Shutterstock