MAE: Un deces confirmat în urma răsturnării autocarului cu români în sud-estul Franței

Presa locală anunța, orele trecute, că victima este un copil.

Ministerul Afacerilor Externe anunță că unul dintre pasagerii autocarului cu români care s-a răsturnat, dimineață, pe o autostradă din sud-estul Franței, a murit.

În comunicat nu se precizează vârsta victimei, dar presa locală anunța, orele trecute, că un copil și-a pierdut viața în accident.

La bordul vehiculului se aflau peste 40 de cetățeni români.

12 dintre răniți sunt în stare gravă. Alți 30 au suferit diverse leziuni.

Cu toții sunt internați în 6 spitale locale.

Autoritățile franceze s-au mobilizat și au desfășurat un spital de campanie la fața locului pentru a oferi rapid îngrijiri medicale.

Vehiculul care venea de la Madrid s-a răsturnat pe drumul spre Nisa, cel mai probabil după ce una dintre anvelope i-a explodat.

La București a fost convocată o celulă de criză la sediul guvernului.

Premierul i-a chemat pe miniştrii Internelor, Afacerilor Externe, Sănătăţii, dar şi pe secretarul de stat Raed Arafat. Victor Ponta vrea mobilizarea autorităților pentru a putea veni în sprijinul victimelor.

Pentru a veni în sprijinul familiilor victimelor accidentului rutier din Franţa, Ministerul Afacerilor Externe pune la dispoziţia familiilor cetăţenilor români implicaţi în accident două linii telefonice speciale: 0730.717.970 şi 021.431.15.98.