MAE: Suedia prelungeşte controalele la frontierele sale

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să se deplaseze în Regatul Suediei că autorităţile locale au anunţat prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontiere până la 11 mai 2018.

MAE le recomandă cetăţenilor români să se asigure că deţin în permanenţă asupra lor pe timpul călătoriei înspre şi dinspre Suedia un act valabil de identitate (paşaport sau carte de identitate naţională). Celor care intenţionează găsirea unui loc de muncă li se recomandă să deţină paşaport biometric.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm +468205674, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Stockholm +46736985463.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://stockholm.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia ‘Călătoreşte în siguranţă’ (disponibilă gratuit în ‘App Store’ şi ‘Google Play’), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS