MAE: Români care lucrează sezonier în Italia, repatriați pe calea aerului

O cursă aeriană Torino-București va aduce în țară, sâmbătă, lucrători sezonieri români care sunt afectați de restrângerea activității economice în Italia, ca urmare a răspândirii noului coronavirus, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit MAE, împreună cu Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor au fost identificate mai multe variante de transport aerian care vor permite revenirea în țară a românilor nerezidenți, care sunt lucrători sezonieri, afectați de restrângerea drastică a activităților economice în care erau angrenați în Italia, precum și a cetățenilor români care se află în Italia în situații deosebite.

„Detaliile privind organizarea acestor curse de tip charter vor fi comunicate în timp util cetățenilor români care se încadrează în criteriile enunțate mai sus. O primă cursă va fi organizată dinspre Torino la data de 21 martie 2020”, a anunțat MAE.

MAE recomandă în continuare evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale și le recomandă turiștilor sau cetățenilor români aflați temporar în străinătate să revină de urgență în țară.

Italia anunță, joi, 427 de noi cazuri mortale de Covid-19. În total, numărul deceselor a ajuns la 3.405 de la începutul epidemiei în Peninsulă. 41.035 de persoane sunt infectate cu noul coronavirus. Au fost declarați vindecați 4.440 de pacienți. La Bergamo, unde joi au murit 100 de persoane, armata a fost solicitată să preia cadavrele celor răpuși de coronavirus, întrucât crematoriile din oraș nu mai fac față situației.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS