MAE: Restricţie de circulaţie pe autostrada HEMUS din Bulgaria

Românii care vor să călătorească în Bulgaria sunt avertizaţi de Ministerul Afacerilor Externe că până joi, la ora 17.00,din cauza unor lucrări de reparaţii a echipamentelor de siguranţă, va fi oprită circulaţia pe ambele sensuri ale autostrăzii HEMUS, pe sectorul de drum care leagă Sofia de Yablanitsa (segment al rutei Sofia – Ruse), în zona limitrofă a tunelului Vitiniya.

Autovehiculele care se deplasează dinspre Sofia către Varna sau Ruse şi, respectiv, dinspre Ruse sau Varna către Sofia vor circula pe următoarele trasee de ocolire prestabilite: pe sensul de mers dinspre Sofia către Ruse sau Varna, circulaţia va fi deviată de la nodul rutier ”Vitinska reka” de la kilometrul 30 al autostrăzii pe drumul I-1 Sofia – Botevgrad, iar la legătura temporară din dreptul kilometrului 35 va fi redirijată pe autostrada HEMUS.

Şoferii care călătoresc către Sofia dinspre Ruse sau Varna vor fi deviaţi în dreptul kilometrului 35 prin legătura temporară pe drumul I-1 Botevgrad – Sofia. Circulaţia se va conecta din nou la autostradă la intersecţia ”Vitinska reka” din dreptul kilometrului 30.

Pentru autocamioanele cu masa de peste 12 tone au fost prestabilite următoarele trasee ocolitoare: traseul obligatoriu pentru mijloacele care se deplasează pe direcţia Vidin-Sofia din regiunile Vidin, Montana şi Vratsa către Sofia este drumul I-1 – drumul II-16 prin satul Rebarkovo-Svoge-Sofia; traseul alternativ pentru mijloacele de transport care se deplasează din regiunile Gabrovo, Veliko Tarnovo şi Ruse către Sofia este drumul I-5 Byala-Veliko Tarnovo – drumul II-55 Pasul Republicii-autostrada TRAKIA-Sofia; traseul alternativ pentru mijloacele de transport care se deplasează din regiunile Lovech şi Pleven către Sofia este: drumul II-35 Lovech-Pleven, drumul II-13 Pleven-Kneja–Borovan, drumul II-15 Borovan-Vratsa, drumul I-1 Vratsa-sat Rebarkovo, drumul II-16 sat Rebarkovo-Svoge-Sofia.

Informaţii despre starea actuală a drumurilor se pot obţine de pe aplicaţia gratuită LIMA (în prezent doar în limba bulgară) https://lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenţiei ”Infrastructura Rutieră” – www.api.bg şi non-stop de la numărul de telefon local 070013020.

În cadrul Agenţiei ”Infrastructura Rutieră” funcţionează pe parcursul întregului an 2017, în regim non-stop, Centrul Situaţional, care colectează şi sintetizează datele privind situaţia drumurilor publice.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Sofia: +359879440758, mai precizează MAE.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS