Confidenţialitate

MAE respinge acuzațiile lui Vladimir Putin, potrivit căruia România ar vrea bucăți din Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, cu ocazia Zilei Unității Naționale, că mai multe țări occidentale, printre care Polonia  și România, ar dori acest lucru.

Ministerul Afacerilor Externe al României transmite printr-un comunicat de presă că respinge declarațiile Președintelui Federației Ruse, care induc în mod fals ideea că România ar avea pretenții teritoriale față de Ucraina.

MAE reamintește că războiul de agresiune declanșat de Rusia la 24 februarie reprezintă o încălcare gravă și brutală a principiilor de drept internațional, inclusiv a suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei.

Și, în acest context, România reafirmă susținerea sa fermă pentru Ucraina, în frontierele sale recunoscute internațional.

Pe lângă acuzațiile privind pretențiile teritoriale ale României și Poloniei, Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri, cu ocazia Zilei Unității Naționale, că Occidentul a denaturat în mod intenționat adevărul despre Al Doilea Războ Mondial, dar și despre rolul Uniunii Sovietice în victoria asupra Germaniei naziste.