MAE: Până acum, nu au fost primite solicitări de asistenţă din partea românilor din Turcia și Grecia

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că ambasada României în Grecia şi consulatul general de la Izmir au întreprins demersuri în regim de urgenţă pe lângă autorităţile greceşti şi turce pentru a afla informaţii legate de existenţa unor cetăţeni români afectaţi de cutremurul care a avut loc în zona insulei Kos şi a oraşului Bodrum.

Ministerul precizează că, până la acest moment, nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena – (0030) 2106728879 şi (0030) 2106744544 şi al Consulatului General al României la Izmir – (0090) 232 4650579 apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call-Center în regim de permanenţă.

Cele două persoane care şi-au pierdut viaţa în cutremurul din Grecia sunt un turc şi un suedez, au anunţat autorităţile elene, fără a le divulga identităţile, relatează The Guardian.
Alte 120 de persoane au fost rănite pe insulele elene, dintre care patru sau cinci sunt în stare gravă. De asemenea, cel puţin 20 de oameni internaţi au oase rupte.

Aproximativ 70 sau 80 de oameni au fost răniţi în Turcia.

Cutremurul a provocat un tsunami de mici dimensiuni, care a inundat mai multe străzi din Kos şi a avariat magazine din Bodrum.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS