MAE: 8 români au fost răniți într-un accident grav produs în Austria

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că opt români au fost răniți într-un accident rutier produs pe o autostradă din Austria. Dintre aceștia, doi au suferit răni mai grave, iar alte șase persoane, printre care și trei minori, au fost rănite ușor.
Accidentul a avut loc luni pe Autostrada A4 din Austria, în zona Bruck a.d. Leitha. Un camion înmatriculat în Slovacia s-a lovit cu un autoturism din România. La scurt timp după coliziune, cele două vehicule au fost lovite de un microbuz înmatriculat în România, anunţă autorităţile austriece, citate de presa locală.
”Ambasada României la Viena are în atenție accidentul rutier produs în apropierea orașului Bruck an der Leitha, Austria, în care au fost implicate două autovehicule înmatriculate în România. Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la starea de sănătate a persoanelor afectate. Potrivit datelor preliminare obținute de ambasadă, opt cetățeni români au fost răniți în urma accidentului. Dintre aceștia, doi au suferit răni mai grave, iar alte șase persoane, printre care și trei minori, au fost rănite ușor. Toate persoanele rănite au fost transportate la o unitate medicală din zonă pentru îngrijiri”, se arată într-un răspuns al Ministerului Afacerilor Externe remis luni, la solicitarea MEDIAFAX.
Reprezentanții Ministerului de Externe precizează că „rănile suferite de cetățenii români nu le pun viața în pericol” .
Circulația în zonă a fost întreruptă aproximativ două ore, formându-se coloane de maşini de aproximativ zece kilometri.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS