MAE: Nu sunt români printre victimele atacurilor din Sri Lanka

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti anunţă că autoritățile locale din Sri Lanka nu au notificat ambasada cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele implicate exploziile produse în această țară asiatică, iar la nivelul misiunii diplomatice nu s-au înregistrat solicitări de asistență consulară.

„Ambasada României la Colombo urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de exploziile produse la data de 21 aprillie 2019, în orașul Colombo și în alte regiuni din Republica Democratică Socialistă Sri Lanka. Reprezentanții misiunii diplomatice române au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate. Până în prezent, autoritățile locale nu au notificat ambasada cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele implicate, iar la nivelul misiunii diplomatice nu s-au înregistrat solicitări de asistență consulară”, potrivit unui comunicat.

MAE reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Colombo: +94 11 2676520 apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +94 777 88 2539.

”Ambasada României la Colombo menţine cazul în atenție și este în contact cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune”, se mai arată în comunicat.

Mai multe biserici și hoteluri au fost ţinte ale unor atacuri simultane cu bombă.

Bilanţul provizoriu indică peste 200 de morţi.

La unison, liderii lumii au condamnat atentatele.

“Vreau să îmi exprim apropierea plină de iubire faţă de comunitatea creştină, vizată în timp ce se reunise pentru rugăciune, şi faţă de toate victimele acestor acte de violenţă pline de cruzime”, a declarat Papa Francisc.

“Îi încredinţez Domnului pe toţi cei ucişi în mod tragic şi mă rog pentru toţi cei răniţi şi pentru toţi cei care suferă ca urmare a acestui eveniment dramatic”, a adăugat liderul de la Vatican.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS