MAE: Nu sunt români printre victimele accidentului feroviar de lângă Barcelona

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a transmis sâmbătă, într-un răspuns la solicitarea Mediafax, că autoritățile spaniole nu au notificat Consulatul General al României la Barcelona cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate în accidentul feroviar produs, vineri, în apropierea de Barcelona, capitala regiunii Catalonia.

Două trenuri regionale s-au lovit frontal, vineri după-amiază, între localităţile Sant Vicenç de Castellet şi Manresa. Cel puţin o persoană a murit, iar alte 94 de persoane au fost rănite în accident, două fiind în stare critică.

„Consulatul General al României la Barcelona urmărește îndeaproape evenimentele legate de accidentul feroviar produs la data de 08.02.2019, în apropierea orașului Barcelona, Regatul Spaniei. Oficiul consular român a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre victime. Până în prezent, autoritățile locale nu au notificat consulatul cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul oficiului consular nu s-au înregistrat solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident”, se notează în document.

MAE informează că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223; +34 934 340 220, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +34 661 547 853.

”Consulatul General al României la Barcelona menține legătura cu autoritățile locale fiind pregătit să intervină, daca situația o va impune”, mai transmite MAE.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS