Confidenţialitate

MAE: Incendii de vegetaţie în zona Los Angeles

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în în zona orașului american Los Angeles că există restricţii de circulaţie rutieră în zonele în care acţionează autorităţile americane de protecţie civilă pentru stingerea şi limitarea incendiilor puternice de vegetaţie.

Incendiile afectează în prezent localităţile din zona adiacentă vestului oraşului Los Angeles (Pacific Palisades).

“Se recomandă respectarea cu stricteţe a indicaţiilor date de reprezentanţii autorităţilor americane pe linia normelor de prevenire a incendiilor, inclusiv pe cele care reglementează circulaţia pe drumurile publice”, arată MAE.

Cetăţenii români aflaţi în zonele afectate de aceste incendii sunt rugaţi să urmărească anunţurile făcute de autorităţile americane şi să urmeze recomandările şi instrucţiunile acestora, iar cei aflaţi în dificultate sau care au cunoştinţă de existenţa altor cetăţeni români afectaţi de incendiile din vestul oraşului Los Angeles pot utiliza telefonul de urgenţă al oficiului consular al României la Los Angeles +13107210474 şi adresa de poştă electronică losangeles.cons1@mae.ro.

Potrivit MAE, Consulatul General al României la Los Angeles este pregătit să acorde asistenţă consulară conform competenţelor stabilite prin Convenţia de la Viena privind relaţiile consulare din 24 aprilie 1963. Totodată, cetăţenii români pot să se adreseze şi Ambasadei României din Washington, la numărul de telefon dedicat solicitărilor de asistenţă consulară de urgenţă: +12024208350, sau la numerele de telefon ale secţiei consulare a misiunii diplomatice a României în Statele Unite ale Americii: +12023322935 sau +12023324858.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://washington.mae.ro, http://losangeles.mae.ro, www.mae.ro şi aminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs) care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS aferent campaniei de informare “Un SMS îţi poate salva viaţa!”.