MAE: Încă 3 români aflaţi în vacanţă în Grecia au fost confirmaţi cu COVID 19

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmite, sâmbătă, că încă trei cetăţeni români din Grecia – doi în Creta şi unul în Santorini – au fost confirmaţi ca infectaţi cu noul coronavirus.

Potrivit unui comunicat MAE transmis AGERPRES, cei doi români din Creta au fost transferaţi într-un hotel unde vor sta în carantină, împreună cu membrii familiei.

Cetăţeanul român din Santorini a fost confirmat ca infectat cu SARS-CoV-2 în urma testării la intrarea în Grecia, arată MAE.

Cu privire la condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Elene, MAE reaminteşte că, începând cu 15 iulie, ora 00,01, pe lângă formularul electronic, respectiv codul QR, cetăţenii români trebuie să prezinte la intrarea pe teritoriul Greciei prin punctul de frontieră de la Kulata-Promachonas şi testul molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei.

Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie prezentate în limba engleză şi să conţină numele şi prenumele persoanei testate, precum şi seria şi numărul cărţii de identitate sau ale paşaportului persoanei respective.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS