MAE: Evitați deplasările în Siria

Cei care totuși ignoră evertismentele autorităților trebuie să știe că o fac pe proprie răspundere.

Ministerul de Externe sfătuiește românii care se mai află în Siria să părăsească această țară, din cauza violențelor care capătă o amploare tot mai mare.

Potrivit MAE, civilii sunt în pericol pe teritoriul Siriei. Deplasările într-acolo sunt nerecomandate.

Cei care totuși ignoră evertismentele autorităților trebuie să știe că o fac pe proprie răspundere.

În cadrul Departamentului Consular funcţionează o linie telefonică +40.21.319.21.37 – la care cetăţenii români afectaţi de actuala situaţie pot suna oricând, pentru a cere ajutor.

De asemenea, Departamentul Consular răspunde solicitărilor de informaţii transmise prin Internet, la adresa de mail: drco@mae.ro.

Noi confruntări au avut loc în orașul sirian Homs, epicentru al mişcării sociale împotriva regimului de la Damasc.

Armata loială preşedintelui Bashar al-Assad a bombardat mai multe clădiri. Numeroase cadavre puteau fi văzute în diverse filme postate pe internet.

Un atac similar declanşat sâmbătă, tot la Homs, s-a soldat cu peste 230 de morţi, conform opoziţiei siriene, care a calificat operaţiunea drept ‘un masacru’.

Rusia și China s-au opus prin vot în Consiliul de Securitate unei rezoluții care să condamne regimul de la Damasc.După aceste eșec, cele 6 monarhii reprezentând Consiliul de Cooperare al Golfului vor organiza în curând o conferinţă la Riad, în care să analizeze situația și soluțiile care se impun.