Confidenţialitate

MAE: Evitați călătoriile în Chile!

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru statul Chile, unde a fost instituită stare de urgenţă, sub control militar, cu limitarea unor drepturi cetăţeneşti.

Românii sunt sfătuiţi să îşi amâne călătoriile, mai ales spre capitala Santiago sau oraşele Concepcion, Coquimbo şi Valparaiso.

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Chile că autorităţile guvernamentale au instaurat starea de urgenţă sub control militar, cu limitarea drepturilor de circulaţie şi de adunare în orice loc public. Astfel, din 20 octombrie, în intervalul orar 19:00 – 6:00 este interzisă complet circulaţia persoanelor şi a autovehiculelor, în spaţiul public, până la noi ordine.

“Având în vedere starea excepţională constituţională decretată în Republica Chile, cetăţenii români sunt rugaţi să respecte ordinele, dispoziţiile şi prevederile legale în vigoare”, a transmis MAE.

Totodată, se recomandă cetăţenilor români care intenţionau să călătorească în Republica Chile, în special în capitala Santiago de Chile, oraşele Concepcion, Coquimbo şi Valparaiso, să îşi amâne călătoriile.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Santiago de Chile: +56222323441, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Chile: +56981397854.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: http://santiagodechile.mae.ro, www.mae.ro şi aminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare “Un SMS îţi poate salva viaţa!”.