MAE: Drumuri închise din cauza vremii în Muntenegru şi Bosnia – Herţegovina

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, luni, o atenţionare pentru cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru, pe fondul condiţiilor meteo defavorabile.

Potrivit acestuia, atenţionarea de călătorie a fost emisă după ce Institutul de Hidrometeorologie din Muntenegru a emis, pentru perioada 26 – 28 februarie, un cod portocaliu de vânt puternic şi temperaturi extreme de scăzute pentru zona litoralului, respectiv cod galben pentru zona continentală.

De asemenea, o serie de drumuri locale sunt închise circulaţiei rutiere, în special în zonele muntoase.

MAE reaminteşte că, până la data de 31 martie 2018, este obligatorie echiparea de iarnă a autovehiculelor pe drumurile semnalizate în acest sens, indiferent de condiţiile meteo.

Informaţii suplimentare despre starea drumurilor din Muntenegru pot fi obţinute, permanent, 24 ore / 7 zile, de la Centrul Info Trafic, la numerele de telefon: +38219807, +38220234999 şi +38263239987.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Podgoriţa: +38220618041, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Muntenegru: +38269871760.

În Bosnia şi Herţegovina, pe fondul aceloraşi condiţii meteo nefavorabile, au fost impuse restricţii rutiere.

Potrivit MAE, au fost închise circulaţiei, începând de luni şi până la noi dispoziţii, drumurile Livno – Sujica, Glamoc – Mliniste şi Rakitno – Blidinje.

Având în vedere condiţiile de trafic şi meteo din Croaţia, punctul de trecere a frontierei de la Izacic este închis traficului greu şi vehiculelor de peste 7,5 tone.

Autorităţile recomandă şoferilor adoptarea unei atitudini prudente şi preventive, având în vedere că pe drumurile din Bosnia şi Herţegovina se circulă în condiţii de iarnă, existând porţiuni de carosabil acoperit cu zăpadă.

Pentru perioada 26 februarie – 2 martie a fost emis cod portocaliu de temperaturi scăzute în regiunile Banja Luka, Foca, Livno, Visegrad.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în BiH: +38733207447 şi +38761428354, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS