MAE: Deocamdată, nu sunt români pe lista cu victime ale atacului din Strasbourg

Ministerul Afacerilor Externe a precizat, marți seara, că, pentru moment, nu sunt confirmate victime de cetățenie română în urma atacului armat din Strasbourg, în care au fost ucise 3 persoane şi au fost rănite alte 12.

”Consulatul General al României la Strasbourg are în atenție incidentul petrecut în seara zilei de 11 decembrie în Piața Kleber și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la cetățenia și identitatea persoanelor afectate. Până în acest moment, nu sunt confirmate victime de cetățenie română și nu au fost înregistrate solicitări de asistență consulară la nivelul oficiului consular”, a anunțat MAE marți noaptea, potrivit unui comunicat.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește faptul că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon ale Consulatului General al României la Strasbourg: +33 369.321.938, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +33 6.27.05.00.22.

”Consulatul General al României la Strasbourg monitorizează situația, menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătit să intervină dacă situația o va impune”, adaugă comunicatul MAE.

Autorul atacului este căutat, tânărul reuşind să fugă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS