Confidenţialitate

MAE: Deocamdată, nu există informaţii despre identitatea victimelor din capitala Turciei

Ambasada României la Ankara a întreprins de urgenţă demersurile legale pe lângă autorităţile Turciei pentru a afla dacă printre victimele atacului cu bombă, produs orele trecute, se află şi cetăţeni români.

Până în acest moment, nu există informaţii despre identitatea victimelor.

Verificările sunt în curs.

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti condamnă cu fermitate atentatul. “Astfel de acţiuni, care pun în pericol vieţi nevinovate, nu pot fi justificate sub nicio formă. România rămâne ferm angajată în combaterea tuturor formelor de terorism şi reiterează nevoia intensificării eforturilor internaţionale în combaterea acestora”, se notează într-un comunicat.

Misiunea diplomatică română este pregătită să acorde asistenţă consulară de specialitate dacă situaţia o va impune.

Cel puţin 27 de oameni au fost ucişi în atentatul, aparent sinucigaş, comis în centrul Ankarei, potrivit televiziunii CNN Türk. Alte aproape 100 de persoane au fost rănite.

O maşină capcană a explodat în apropiere de parcul Guven, important nod al transporturilor publice din capitala Turciei.

Mai multe vehicule au fost cuprinse de flăcări.

Atentatul nu a fost revendicat pentru moment.

Luna trecută, 29 de militari au fost ucişi într-un atentat cu bombă comis la Ankara asupra unui convoi, revendicat ulterior de rebelii kurzi.

În octombrie 2015, aminteşte BBC, peste 100 de persoane mureau într-un atac ce a vizat un marş de protest al tinerilor.

turcia