Confidenţialitate

MAE: Condiții meteorologice severe în Canada; incendii de pădure în regiunea British Columbia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Canada, că provincia British Columbia, cu orașele: Kelowna, Kamloops, Pince George, Quesnel 110 Mile House, se confruntă cu puternice incendii de pădure, care au condus la evacuarea a peste 10.000 de persoane.

Cetățenii români, afectați de situația din atenționare, pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Vancouver: + 1 604.633.0786 și + 1 604.633. 0763, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al Consulatului General al României la Vancouver: + 1 604.369.4704.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de internet www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” și „Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.