MAE condamnă ferm orice acţiune împotriva unor şcoli româneşti din Ucraina

Ministerul Afacerilor Externe condamnă ferm orice acţiune împotriva unor şcoli cu predare în limba română din Ucraina, în contextul informaţiilor prezentate de Serviciul de Securitate din ţara vecină despre tentative de incendiere a unor astfel de unităţi de învăţământ.

„Am luat notă cu preocupare de informaţiile prezentate public de Serviciul de Securitate al Ucrainei privind tentativele de incendiere a unor şcoli cu predare în limba română din regiunea Cernăuţi”, se arată într-un răspuns transmis Agerpres.

La ora actuală, MAE întreprinde demersurile necesare privind obţinerea de elemente suplimentare referitoare la circumstanţele producerii acestor tentative, precum şi la modul în care au acţionat autorităţile ucrainene în drept în această situaţie.

„MAE condamnă ferm orice acţiune îndreptată împotriva unor instituţii de învăţământ cu predare în limba română din Ucraina”, se subliniază în sursa citată.

Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) susţine că Rusia a planificat incendierea a două şcoli cu predare în limba română din Cernăuţi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS