Confidenţialitate

MAE: Coduri galben şi portocaliu de ninsori şi vânt în Suedia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Suedia, unde au fost emise Coduri portocaliu şi galben de ninsori şi vânt puternic. Avertizările vor fi în vigoare joi, în mai multe regiuni.

Potrivit MAE, în conformitate cu datele publicate de către Institutul Meteorologic şi Hidrologic suedez, au fost emise coduri de vreme nefavorabilă pentru 11 martie 2021: Cod portocaliu de ninsoare abundentă pentru regiunea Värmland şi regiunea Västra Götaland; Cod galben de ninsori pentru regiunile de sud şi de centru şi Cod galben de vânt pentru regiunile muntoase din nord-vestul Suediei.

Informaţii despre circulaţia rutieră, actualizate în timp real, sunt disponibile pe pagina de Internet: https://www.trafikverket.se/resa-och-trafik/trafikinformation/.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Suediei: 0046-8-20.56.74, 0046-8-20.99.27, 0046-8-411.31.81, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României la Stockholm: +46736985463.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet www.smhi.se, http://stockholm.mae.ro/, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi aminteşte cetăţenilor români care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.