Confidenţialitate

MAE: Circulația pe tronsonul de autostradă Lamia – Atena, suspendată din cauza condiţiilor meteo extreme

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau intenţionează să călătorească în Republica Elenă că, din cauza condiţiilor meteo extreme generate de frontul de aer polar “MEDEEA”, autorităţile locale au decis interzicerea circulaţiei rutiere, de orice tonaj, pe tronsonul de autostradă cuprins între oraşul Lamia şi capitala Atena (cca. 150 de km), în intervalul 15 februarie (orele 19.00) – 16 februarie (orele 19.00).

Măsura poate afecta traficul greu care se desfăşoară prin punctul de trecere a frontierei bulgaro-elene Kulata -Promachonas, putând fi restricţionată intrarea pe teritoriul R. Elene, în acest interval, pentru transportatorii rutieri care au ca destinaţie sudul ţării.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106774035) şi Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088) , apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.rohttp://salonic.mae.ro,  https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_rowww.meteoalarm.euwww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.