MAE: Canada, afectată de puternice incendii forestiere

Ministerul Afacerilor Externe îi avertizează pe cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Canada că, potrivit autorităţilor locale, provincia British Columbia se confruntă cu puternice incendii forestiere.

Flăcările s-au extins pe zeci de mii de hectare.

Au fost evacuate peste 900 de persoane.

Sunt afectate oraşele Prince George, Prince Rupert, Kamloops şi Cariboo.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Vancouver: +1 604.633.0786 şi +1 604.633. 0763, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului General al României la Vancouver: +1 604.369.4704.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://vancouver. mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS