MAE, atenţionare de călătorie privind Croaţia: Este afectat traficul rutier și feroviar

Ministerul de Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Croației că autoritățile locale au luat măsuri de suspendare, pe o perioadă nedeterminată, a traficului feroviar pe relația Serbia-Croația.

“Din cauza numărului mare de migranți, există posibilitatea apariției unor probleme în tranzitul rutier prin punctele de frontieră Croația-Slovenia de la Harmica și Bregana și Croația-Ungaria de la Gorican, Dubosevica si Baranjsko Petrovo Selo. La singurul punct de frontieră rutier deschis pe relația Croația-Serbia – Bajakovo – se înregistrează un trafic accentuat și există posibilitatea formării de cozi semnificative, în special pentru autovehiculele de transport marfă”, anunta MAE.

Întrucât situaţia din teren poate suferi modificări de la o oră la alta, se recomandă cetăţenilor români care doresc să se deplaseze în Republica Croaţia să consulte paginile de internet ale Automobil Clubului Croat – http://www.hak.hr/en , Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate – http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate –http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr), pentru informaţii actualizate.

Ministerul de Externe recomandă totodată cetăţenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în “App Store” şi “Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS