MAE anunta ca nu se afla niciun roman la bordul avionul prabusit in Ucraina

Ministerul Afacerilor Externe anunță că nu se confirmă prezenţa niciunui cetăţean de naţionalitate română pe lista pasagerilor aeronavei aparținând companiei Malaysia Airlines și care s-a prăbușit în estul Ucrainei.

Pe lista pasagerilor avionului prăbușit în Ucraina nu se aflau români, ne-a anunțat în această dimineață Ministerul Român de Externe.

Un avion malaezian de linie cu 298 de oameni la bord s-a prăbușit ieri în regiunea separatistă prorusă Donețk, din estul Ucrainei, regiune controlată de separatiștii proruși.

Nicio persoană nu a scăpat cu viață.

Aparatul, un Boing 777, decolase de la Amsterdam și avea destinația: Kuala Lumpur, capitala Malaeziei.

Celula de criză de la București împreună cu misiunile diplomatice la Haga, Kuala Lumpur şi Kiev rămân în legătură permanentă cu oficialitățile locale până la confirmarea listei finale a pasagerilor.

Vicepreşedintele departamentului european al companiei Malaysia Airlines a anunţat azi noapte că la bordul avionului se aflau 298 de persoane, dintre care 154 de olandezi.

La bord se aflau, de asemenea, 27 de australieni, 23 de malaysieni, 11 indonezieni, şase britanici, patru germani, patru belgieni, trei filipinezi şi un canadian.

Preşedintele francez, François Hollande, a declarat că în avion ‘puteau fi mai mulţi cetăţeni francezi’.

Naţionalitatea a peste 50 de persoane urmează să fie stabilită.