MAE a lansat un clip informativ despre efectele Brexit-ului asupra românilor din Marea Britanie

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a lansat un clip informativ în care explică efectele pe care Brexit-ul le aduce asupra românilor din Marea Britanie.

Videoclipul face parte din campania de consultări publice „România în contextul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană”, prin care sunt supuse discuţiei acţiunile Guvernului în contextul Brexit.

Acesta a fost postat pe site-ul instituţiei, pe pagina de Facebook, pe YouTube şi pe pagina Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

În videoclip, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, vorbeşte despre acţiunile Guvernului legate de Brexit și spune că vrea să îi implice pe românii din Marea Britanie în acest proces.

De asemenea, el prezicează şi că relaţiile bune dintre România şi Marea Britanie trebuie să continue dincolo de Brexit.

Negrescu spune că, pe tot parcursul procesului de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, România va fi pregătită să informeze, să îndrume şi să sprijine cetăţenii în raport cu autorităţile britanice şi cu noile condiţii generate de Brexit.

„Urmărim cu prioritate asigurarea protejării drepturilor cetăţenilor europeni care locuiesc, lucrează sau studiază în Regatul Unit, precum şi ale membrilor familiilor acestora. Dorim să îi asigurăm pe toţi cetăţenii români aflaţi în Marea Britanie şi pe cei care sunt interesaţi de subiect că statul român este în prezent pregătit pentru a face faţă oricăror situaţii generate de Brexit“, a declarat Victor Negrescu.

În 3 şi 4 noiembrie, ministrul delegat va face o vizită la Londra pentru a discuta, în acest context, cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Marea Britanie, potrivit Ministerului Afacerilor Externe.

În prezent, în Marea Britanie trăiesc 328.000 de români.

În urma referendumului din iunie 2016, Marea Britanie a decis ieșirea din Uniunea Europeană, iar Guvernul britanic a declanşat, în 29 martie 2017, procedurile de retragere din coaliție.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul ministrului delegat pentru Afaceri Europene, a lansat un clip informativ, referitor la implicațiile procesului Brexit asupra românilor din Marea Britanie, care a fost postat pe site-ul instituției, pe canalul de YouTube, precum și pe pagina oficială a Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.Mai multe detalii: http://www.mae.ro/node/43853

Posted by Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania on Saturday, 28 October 2017

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS