MAE: 14 români, într-un imobil carantinat din Italia

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, joi seară, că 14 cetăţeni români se află într-un imobil carantinat în localitatea Mondragone din Italia.

În imobil au fost confirmate 49 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dar nu există informaţii că printre cei infectați s-ar număra şi români.

”Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Roma s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în presă referitoare la situaţia unor cetăţeni români aflaţi în imobile supuse măsurii carantinei în localitatea Mondragone, regiunea Campania, Republica Italiană şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la identitatea şi situaţia persoanelor in cauză. Conform informaţiilor comunicate de către autorităţile locale reprezentanţilor misiunii diplomatice, în complexul pentru care a fost instituită măsura carantinei locuiesc 14 cetăţeni români. De asemenea, autorităţile italiene au confirmat că au fost înregistrate până la acest moment 49 de cazuri de infectare cu COVID-19 însă, conform datelor oficiale, nu există la acest moment o confirmare în privinţa existenţei unor cetăţeni români în rândul persoanelor diagnosticate pozitiv”, potrivit unui comunicat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS