MADRID: Mii de oameni stau la cozi pentru a primi alimente

În Spania, milioane de oameni au fost afectați de restricțiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

În Madrid, peste 100.000 de oameni apelează la ajutorul organizatiilor umanitare, dar și la sericiile sociale asigurate de autorități pentru a-și procura alimentele, potrivit Euronews.

Sulma Cruz lucra ca menajeră, iar acum așteaptă să primească ajutor financiar din partea statului. Însă, ghișeele sunt aglomerate, iar cererea sa nu a fost soluționată încă, scrie Euronews.

“Nu am primit niciun ajutor. Trebuie să plătesc chiria, nu-mi pot permite să-i cumpăr fiicei mele mâncare, nu am bani pentru celelalte cheltuieli”, spune femeia.

Și reprezentanții ONG-urilor spun că direcțiile sociale sunt luate cu asalt de cei care cer sprijin financiar din partea statului spaniol. În plus, spaniolii care lucrau fără forme legale nu pot cere acum ajutor financiar și se îndreaptă către organizațiile care oferă pachete cu alimente.

Spania a început să ridice, gradual, restricțiile. Peste 27.000 de oameni și-au pierdut viața din cauza COVID-19, în Spania și peste 277.000 s-au îmbolnăvit.

Madrid și Barcelona, încă, mențin multe dintre sectoare închise. Datele oficiale arată că șomajul în Soania a ajuns la 14,4%. Aproape 7 milioane de oameni au cerut ajutorul financiar din partea statului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS