Mădălin participă la tabăra de fotbal Juventus Torino – VIDEO

Claudiu Niculescu a deschis pe Arena Națională tabăra de fotbal Juventus Torino.

În tabăra de fotbal participă și Mădălin, băiatul care l-a însoțit în studioul Europa FM, în Deșteptarea, pe preotul Manuel Radu din Urlaţi.

Pentru că a mărturisit în Deșteptarea că visează să devină un mare fotbalist, Mădălin a primit o surpriză în direct chiar de la Juventus Academy, el devenind unul dintre copiii care ia parte la tabăra de fotbal Juventus Training Camp România – ediția Winter 2019.

„Îmi place foarte mult să fiu aici, în tabăra Juventus. Cel mai grozav a fost când am ieșit de la vestiare, prin tunel, pe terenul de pe Arena Națională. Și când am făcut jocul acela la mijlocul terenului.

Sunt în grupa Chiellini, mi-am făcut deja un prieten, pe Radu, și abia aștept să înceapă antrenamentele. Antrenorii italieni se vede că vin de la Juventus, sunt foarte bine pregătiți. Aștept și orele de limba italiană, pentru că vreau să înțeleg mai bine ce spun antrenorii”, a mărturisit, vizibil emoționat, Mădălin.

Copiii îmbrăcați în echipament bianconero, însoțiți de antrenorii italieni trimiși de clubul Juventus Torino ca să-i pregătească pentru fotbalul mare, au ieșit de la vestiare în aplauzele spectatorilor de la tribuna VIP, în timp ce imnul Juventus Torino se auzea din boxele Arenei Naționale.

Împărțiți pe grupe care poartă nume ale vedetelor Juventus, precum „Dybala”, „Ronaldo”, „Mandzukic”, „Chiellini” etc., copiii au fost conduși pe gazon de antrenorii italieni Lorenzo Grossi (Head Coach), Stefano Saviotti și Pier Filippo Zanichelli.

Apoi a fost instalat simbolic, la mijlocul terenului, drapelul Juventus. După care Alessio Pellegrini, unul dintre copiii din tabără, a rostit jurământul bianconero (în limba italiană) urmat de David Niculescu (în limba română): „Cu demnitate și implicare, promit să respect tricoul pe care îl port și să îi onorez lunga istorie. Succesele mele se bazează pe valorile lui: demnitate, corectitudine, solidaritate, respect, iubire pentru fotbal. Voi respecta în fiecare clipă aceste principii. Voi ști să îmi controlez acțiunile, bucurându-mă împreună cu colegii mei, făcând ca această aventură să fie o experiență extraordinară”.

Au urmat celebra coregrafie pe melodia ”Thunderstruck” a trupei AC/DC, când cei 90 de copii din tabăra de fotbal JTC România – ediția Winter 2019 au făcut driblinguri în interiorul cercului de la centru terenului, apoi, la un semnal, au luat mingile în mâini și le-au aruncat în sus, cât mai sus, către cubul de deasupra Arenei Naționale.

„Această școală de fotbal se bazează pe metodele de antrenament din fotbalul italian, pe care le cunosc foarte bine. Totul este curat, serios, profesionist și sunt foarte mulțumit că fiul meu, David, urmează acest stagiu de pregătire, care îi va prinde bine în carieră”, a declarat cunoscutul fotbalist și antrenor Claudiu Niculescu, ambasadorul Juventus Academy București.

La rândul lui, Luigino Pellegrini, omul care a adus în România programele de pregătire Juventus Torino, s-a declarat încântat de evoluția lucrurilor.
„Suntem hotărâți să ducem mai departe ceea ce am început anul trecut, cu tabăra de vară, și să facem construcția serioasă pe care ne-am propus-o.

La vară vom deschide la București o Academie de fotbal Juventus, pentru copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani, iar în câțiva ani unii dintre acești copii ne vor face să fim mândri, atunci când vor juca sub culorile României”, a spus fostul agent al lui Roberto Baggio.

Copiii din tabăra de fotbal Juventus Training Camp România – ediția Winter 2019 au șansa de a participa la Campionatul Mondial de Fotbal al Academiilor Juventus, care va avea loc în Italia, în perioada 11-15 iunie 2019.

România va merge la Juventus Academy World Cup cu două echipe, alcătuite din jucători din generațiile 2006/2007 și 2008/2009.

Programul taberei de fotbal JTCR – ediția Winter 2019 include 20 de ore de antrenamente și pregătire tehnică după modelul folosit de Juventus la toate categoriile de jucători, cursuri de limba italiană cu specific sportiv, activități de recreere și socializare și training media, astfel încât copiii să știe cum să facă o declarație de presă.

Antrenamentele au loc la Baza sportivă din Complex Agronomie București.

Fiecare copil a primit echipament sportiv original Juventus Torino (tricou alb-negru, șort negru, șosete negre, o geantă Juventus, geacă de exterior).

Preotul Manuel Radu din Urlaţi îşi împlineşte visul de a ajuta copiii

În campania ”Urmează-ți visul”, inițiată de Europa FM în 2018, căutăm să ajutăm copiii să-și urmeze visurile, oricât de mari sau imposibile ar părea, dar și pe adulții care le sunt alături și se asigură că visurile mici sau mari au un teren propice pentru a încolți. Așa l-am cunoscut, în noiembrie, pe preotul Manuel Radu din Urlaţi, care îşi doreşte ca niciun copil să nu mai cunoască sărăcia.  Astfel, a înființat “Centrul de zi Sfântul Stelian”, unde 30 de copii învață, mănâncă și primesc rechizite școlare.

“Primul pas pe care l-am făcut în sprijinirea acestor copii în educație a fost să le dăm de mâncare. Un copil flămând nu poate să învețe. Așa că stăteam în drum și celor care se duceau la școală, le dădeam și un pachețel de mâncare”, mărturisea părintele.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS