Macron, apel la vigilență sporită pe fondul noii mutații SARS-CoV-2

Preşedintele Franţei a lansat un apel la intensificarea „vigilenţei”, în contextul apariţiei unei „mutaţii problematice” a coronavirusului, subliniind că vaccinarea va începe imediat după Crăciun.

„Trebuie să dublăm vigilenţa. Este vorba de o mutaţie problematică a virusului”, a afirmat Emmanuel Macron, conform postului BFMTV.

„Actuala situaţie evidenţiază complexitatea virusului, agresivitatea sa, aş îndrăzni să spun inventivitatea şi atitudinea umilă pe care trebuie să le avem în continuare”, a subliniat șeful statului francez.

La rândul său, Olivier Véran, ministrul francez al Sănătăţii, a declarat că mutaţia coronavirusului identificată în Marea Britanie nu a fost depistată deocamdată în Franţa, subliniind însă că acest lucru nu înseamnă că nu este deja pe teritoriul francez.

„În ultimele zile, au fost identificate 500 de tulpini virale, dar această variantă nu a fost depistată prin analizele genetice. Acest lucru nu înseamnă că nu circulă deja”, a precizat Olivier Véran, la postul Europe 1.

Totuşi, ministrul este încrezător că vaccinurile anti-Sars-CoV-2 vor fi eficiente şi împotriva noii mutaţii: „Nu există motive să ne gândim că vaccinul ar fi mai puţin eficient”

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS