Confidenţialitate

Macron acuză Russia Today și Sputnik de propagandă mincinoasă de față cu Vladimir Putin

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a acuzat postul Russia Today și agenția Sputnik, finanțate de Kremlin, de propagandă mincinoasă.

Declarațiile liderului de la Elysee au fost făcute în conferința de presă susținută împreună cu omologul său rus, Vladimir Putin.

Emmanuel Macron a amintit că le-a interzis jurnaliștilor accesul la sediul campaniei sale pentru prezidențiale pe motiv că răspândeau știri false.

”Am avut întotdeauna relaţii exemplare cu jurnaliştii străini, dar trebuie să fie jurnalişti. Atunci când organe de presă răspândesc contra-adevăruri defăimătoare, nu mai sunt jurnalişti, sunt organe de influenţă. Russia Today şi Sputnik au fost organe de influenţă în această campanie care, în mai multe rânduri, au răspândit știri false despre mine și despre campania mea.  Vom spune lucrurilor pe nume. În realitate Russia Today şi Sputnik nu s-au comportat ca organe de presă şi jurnalişti, ci ca nişte organe de influenţă, de propagandă şi de propagandă mincinoasă, nici mai mult şi nici mai puţin”, a spus Macron.

În timp ce președintele Franței acuza cele două publicații ruse, apropiate de Kremlin, Vladimir Putin manifesta o atitudine nepăsătoare.

Totuși, liderul rus a spus că întâlnirea sa din martie cu Marine Le Pen, contracandidata lui Macron la alegeri, nu a însemnat faptul că a încercat să influențeze votul.