Confidenţialitate

M. Sănătății: Pilotul Marian Cojocaru a contractat bacteriile după internare

 Ministerul Sănătății revine cu explicații în cazul pilotului prăbușit în lacul Comana:  Marian Cojocaru a contractat bacteriile după internare, în spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală.  Instituția contrazice așadar unitatea medicală  – care susținea ieri că bărbatul s-a contaminat cu bacterii din ”apa de baltă”.  O astfel de informație nu are ”validitate științifică”, insistă Ministerul Sănătății.

Drept urmare, toți pacienții din secția ATI sunt acum investigați bacteriologic, iar firma care face curățenie în spital a fost amendată cu 5 mii de lei.

 

Pacientul în vârstă de 44 de ani a dezvoltat o colonizare cu germeni de spital – arată Ministerul Sănătății.

Cu alte cuvinte, asta înseamnă că bacteriile rezistente la antibiotice provin din unitatea medicală,  potrivit raportului întocmit după verificărilor de la “Bagdasar-Arseni”.

De menționat însă că, deocamdată, aceste analize nu probează existența unei infecții.    Dezvoltarea acesteia depinde de evoluția stării pilotului, izolat acum într-o rezervă din cadrul secției de Terapie Intensivă.

Ministerul Sănătăţii contrazice informațiile furnizate de spitalul Bagdasar-Arseni potrivit cărora bacteriile provin din lacul Comana, în care pilotul s-a prăbușit.

Pacientul a fost internat în 10 iulie, iar o zi mai târziu cele 2 bacterii nu erau prezente în organism.  Acestea au fost evidențiate de probele recoltate 4 zile mai târziu – perioadă în care bărbatul a fost internat în spital.

Ministerul Sănătății concluzionează:  ”…dezminţirile sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât vin din partea unui spital clinic cu predare care cuprinde nu mai puţin de şase centre de referinţă la nivel naţional” , am încheiat citatul.