Confidenţialitate

M.A.I. a decontat din bani publici gel de păr, spumă de ras și un grătar cu rocă vulcanică

Ministerul de Interne apare din nou în atenția publică, de această dată cu o serie de achizții publice ciudate – gel de păr, spumă de ras sau un grătar cu rocă vulcanică.

Jurnaliștii România Liberă prezintă situația achizițiilor Direcției Generale Logistice din cadrul MAI în a doua jumătate a anului trecut. Documentele de achiziție publică arată cât și pentru ce decontează Ministerul bani, dar nu prezintă și cantitățile. Sunt însă prezentate  produsele cumpărate și sumele cheltuite.

Contribuabili sunt informați că instituția a cumpărat “spumă de ras și gel de păr” prin achiziție directă, în valoare totală de peste 100 de lei.

La capitolul “distracție” în document apar “servicii pentru asigurarea unui moment artistic cu ocazia Revelionului” în valoare de peste 2.200 de lei, dar și “ghirlande de brad artificial“, “decorațiuni fulg“,  “aranjamente cu flori artificiale pentru mese festive” și “lumânări de culoare roșie pentru aranjamente de masă“.

Potrivit documentului, Poliția a mai achiziționat anul trecut tablouri în valoare de peste 3000 de lei, clești și perii de grătar, dar și un “grătar cu rocă vulcanică” pentru care a plătit aproape 10.000 de lei.

Într-un răspuns la o solicitare a jurnaliștilor România Liberă, MAI precizează că toate informațiile privind procedurile de ahiziție sunt publice și se regăsesc în sistemul SEAP.

Cât despre gelul de păr și spuma de ras, instituția spune că produsele sunt folosite în atelierul care furnizează ministerului, contra cost, servicii de frizerie iar sumele încasate se constituie venit la bugetul general consolidat de stat.