Confidenţialitate

Luni şi marţi vor fi închise şcolile, grădiniţele şi liceele din Bucureşti şi judeţul Ilfov

Vacanţă prelungită pentru elevii de clasele 1-8 dar şi pentru liceenii din Bucureşti şi judeţul Ilfov. Şi copii care merg la grădiniţe vor sta acasă.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a anunţat în această seară că luni şi marţi vor fi închise şcolile în Capitală, şi jud Ilfov, din cauza gerului. Chiar dacă se va circula bine în oraş, şcolile şi liceele rămân închise cel puţin 2 zile, din cauza gerului, spune Primarul General.

Decizia a fost luată în urma Comandamentului de iarnă, întrunit la Primăria Capitalei, în această seară.

“Am discutat cu inspectorul general şcolar, să vedem dacă se va putea începe şcoala de miercuri sau chiar de joi”, a spus primarul general.

Meteorologii au prelungit avertizarea cod portocaliu de viscol pentru opt judeţe până vineri, la ora 23.00, iar codul galben va fi menţinut în Bucureşti şi în 19 judeţe până la aceeaşi oră.

În perioada următoare, în cea mai mare parte a ţării, vremea va fi geroasă atât noaptea, cât şi ziua, iar temperaturile minime se vor situa frecvent între minus 25 şi minus 15 grade. 

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Liviu Pop declara, după-amiază, că o situaţie a şcolilor din ţară care vor fi închise săptămâna următoare din cauza condiţiilor meteorologice va exista duminică, adăugând că, în cadrul videoconferinţei pe care a avut-o cu inspectorii şcolari, s-a pus la punct procedura de comunicare.