Confidenţialitate

Luni încep probele scrise la Bacalaureat

Luni, absolvenţii de liceu susţin proba scrisă la Limba şi literatura română. În total, au de susținut 3 examene scrise la Bacalaureat.

Examenul de Bac se dă și la închisoare. 16 deţinuţi susţin, proba scrisă la limba şi literatura română.

Peste 137.000 de absolvenţi de liceu s-au înscris la prima sesiune a examenului de Bacalaureat, dintre care 71% sunt din promoţia curentă şi 28% provin din seriile anterioare.
Ca de obicei, candidaţii la examenul de BAC nu au voie să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri sau poşete.
Nu au voie nici cu surse de inspirație cum ar fi : manuale, cărţi, dicţionare, sau ciorne.
Absolvenții de liceu trebuie să se despartă de telefoanele mobile timp de 2 ore, pe parcursul examenului. Nu au voie în sală nici cu căşti audio sau orice mijloc electronic de calcul ori de comunicare.

Marți urmează proba obligatorie a profilului, iar pe 8 iulie proba scrisă la alegere a profilului şi specializării.

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi, cel puţin media 6 la probele scrise.
Primele rezultate se afișează în data de 12 iulie (până în ora 16.00) și, în aceeași zi, vor putea fi depuse contestații, până la 20:00, care urmează a fi soluționate în perioada 13 — 15 iulie. Și deținuții dau examenul de maturitate. 16 s-au înscris anul acesta, la examen, majoritatea închiși la Penitenciarul Arad.