Luni, 2 martie: Incep simularile pentru BACALAUREAT

Pentru elevii din clasele a XI-a și a XII-a, prima probă este cea de Limba şi literatura română, scris. Simulările vor continua până pe 6 martie.

În perioada 2 – 6 martie, pentru al doilea an, are loc simularea naţională a examenului de Bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a.

Probele pentru simularea examenului de Bacalaureat sunt: limba şi literatura română (care va fi susținută în data de 2 martie), limba maternă (pentru minorităţile naţionale), matematică şi materia de profil (pentru elevii clasei a XII-a).

Simularea pentru examenul de Bacalaureat 2015 se va desfăşura conform metodologiei care a funcţionat şi anul trecut.

Prin urmare, camerele video se menţin în sălile de examen, iar programa pentru simulare este aceeşi ca cea pentru examenul din vară.

La simulările de anul trecut pentru bacalaureat, aproape 71% dintre elevi au luat note peste 5.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei spun că prin simulări elevii se familiarizează cu rigorile unei evaluări naţionale sau ale unui bacalaureat și să optimizeze rezultatele copiilor.

Notele obţinute de elevi nu vor fi trecute în catalog, dar rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărui liceu, prin discuţii cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral.

Simularile examenelor de Evaluare Nationala au avut loc săptămâna trecută. Este pentru al doilea an consecutiv când elevii de clasa a VIII-a, dar și cei din ultimii ani de liceu au la nivel national simulari ale examenelor. De fiecare dacă, ca la examen, au avut de rezolvat subiecte unice.