Luna Amară a lansat un videoclip construit în jurul filmului ‘De ce eu?’

‘De ce eu?’ va fi lansat în peste 60 de săli de cinema din toată țara, începând din 27 februarie.

Noul videoclip al trupei Luna Amară, lansat oficial astăzi, este construit în jurul filmului De ce eu?, regizat de Tudor Giurgiu. Piesa ‘Oameni noi’, de pe albumul ‘Pietre în alb’ (2011), inclusă pe coloana sonoră a peliculei, se suprapune perfect pe mesajul și atmosfera din De ce eu?, un film despre corupție, politică și justiție. De ce eu? va fi lansat în peste 60 de săli de cinema din toată țara, începând din 27 februarie.

‘Cred că e un moment extrem de important, fără exagerare, în istoria filmului politic românesc și a societății civile post-decembriste, un moment în care muzica cu mesaj politic și filmul politic se întâlnesc. Cristian Panait este un personaj tragic, pierdut în hățișurile corupției și minciunii politice despre care cântăm de 15 ani încoace’, spune Mihnea Blidariu, solistul formației Luna Amară.

‘Sperăm că acest film, această melodie și acest videoclip îi vor face pe oameni să acționeze mai ferm atunci când vine vorba de corupția autorităților și a politicienilor, pentru că, după cum am putut vedea și în cazul procurorului Panait, un sistem social și politic putred și corupt e un pericol, inclusiv pentru viața fiecăruia dintre noi’, adaugă muzicianul și activistul clujean.

Videoclipul poate fi urmărit aici