Confidenţialitate

Lumea Europa FM: Povestea Art Safari, expoziția care ne apropie de artă | REPORTAJ

Săptămânile trecute, Bucureștiul a fost cucerit de o expoziție. De o mare expoziție, deja cu tradiție, ajunsă la a opta ediție. ART SAFARI.

Zeci de mii de oameni îi trec pragul în fiecare an și stau la coadă pentru a vedea operele expuse.

Anul acesta au fost 800 de lucrări aduse din toate colțurile țării, de la muzee, dar și din colecții personale.

Cap de afiș au fost Samuel Mutzner și Constantin Piliuță, doi pictori care s-au lăsat descoperiți sau redescoperiți pe îndelete, într-o clădire veche, spectaculoasă, de pe Lipscani.

Povestea Art Safari, într-un reportaj de Liliana Nicolae

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Despre Art Safari se spune că este cel mai mare eveniment de artă din România. A ajuns la cea de-a opta ediție, și în fiecare an are loc în altă clădire. Anul acesta, însă, două spații
importante s-au lăsat cucerite de artă: Palatul Dacia-România și ARCUB – Hanul Gabroveni.

Art Safari 2021 a găzduit patru expoziții principale : Pavilionul Muzeal: Samuel Mützner. Pe urmele lui Claude Monet. Curator: Rodica Marian. Pavilionul invitat: Seducție și triumf în artă. Femei-artist în România (expoziția realizată în parteneriat cu Muzeul Municipiului București va prezenta o serie importantă de lucrări din creația multor artiste din România ce au studiat la München și Paris, apoi au expus în România dar și în Franța, Italia, Spania sau Germania). Curator: Elena Olariu. Pavilionul Central: Constantin Piliuță. Culoare de zenit. Curator: Călin Stegerean. Și Pavilionul Contemporan: Superheroes/Antiheroes. Tendințe în arta contemporană românească. Expoziția explorează rolul comunităților creative din România și diversele modalități actuale de expresie vizuală, de la desen la țesătură, instalație sau ceramică. Curatoare: Raluca Ilaria Demetrescu.