Confidenţialitate

Ludovic Orban spune că autoritățile încearcă să crească numărul de locuri la ATI | AUDIO

Premierul Ludovic Orban a declarat că autoritățile încearcă să crească numărul de locuri la ATI pentru bolnavii de COVID-19, în condițiile în care duminică a fost atinsă cifra record de 828 de persoane la terapie intensivă.

În București, de săptămâna aceasta, spitalul Malaxa se va alătura unităților medicale unde primesc îngrijiri persoanele diagnosticate cu virusul SARS CoV-2, spune Ludovic Orban:

„Am avut probleme în București, dar deja s-au luat decizii. Spitalul Colentina redevine spital COVID, s-a pus în funcțiune tirul la Spitalul Nasta, Spitalul Malaxa va intra în cursul acestei săptămâni în dispozitivul de spitale în care se tratează pacienții infectați cu noul coronavirus. Avem ca obiectiv și creșterea capacității în spitalele Matei Balș, Babeș, Viting, la Spitalul Județean Ilfov. S-a făcut o analiză pe fiecare regiune și sunt identificate soluții de creștere a capacității de tratare în secțiile de terapie intensivă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul a amintit că tinerii care au luat examenul de rezidențiat vor fi angajați în spitale:

„Am discutat în primă lectură un proiect de ordonanță de urgență pentru a suplimenta efectivele implicate prin angajarea imediată a tuturor absolvenților care au luat examentul la finalul rezidențiatului în specializările legate de COVID.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

3855 de noi cazuri de COVID-19 au fost depistate în ultimele 24 de ore în România și ne apropiem de 210.000 de cazuri de îmbolnăvire de la începutul pandemiei și până acum.