Confidenţialitate

Ludovic Orban, răspuns dat lui Florin Cîțu legat de criticile privind ritmul lent al adoptării legilor | AUDIO

Președintele PNL, Ludovic Orban, în același timp și lider al Camerei Deputaților, îi răspunde premierului Florin Cîțu care a criticat ritmul lent al adoptării legilor în Parlament.

Cîțu chiar a amenințat Legislativul că va începe să guverneze prin ordonanțe de urgență dacă aleșii nu votează mai repede angajamentele asumate de Coaliția de guvernare când a preluat puterea, în decembrie.

Acum, Orban îi transmite lui Cîțu, împotriva căruia concurează pentru șefia PNL, la toamnă, că procedurile parlamentare trebuie să țină cont de mai mulți pași obligatorii:

”Trebuie să existe o înțelegere în coaliție pentru că altfel nu se poate degaja majoritatea, vă dau un exemplu, cu legea SIIJ. Ministrul Justiției, fără să ne comunice acest lucru, a sesizat Comisia de la Veneția. Nu poate nimeni să ne spună că întârziem adoptarea legii SIIJ atâta timp cât decizia la nivelul coaliției a fost după acest demers de sesizare al Comisiei de la Veneția, să așteptăm punctul de vedere al Comisiei de la Veneția care am înțeles că va fi adoptat în plenul Comisiei de la Veneția, în jurul datei de 3 iulie, și vom convoca o sesiune extraordinară la Senat pentru a putea adopta acea formă”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.