Ludovic Orban: ”Practic, nu introducem nicio restricție nouă”

La Palatul Victoria este în desfășurare şedinţa extraordinară a Guvernului în care va fi prelungită Starea de alertă în România pentru încă 30 de zile.

Pachetul de măsuri a fost adoptat anterior, în această după-amiază, de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

„Aștept să fiu informat când este convocat plenul pentru a participa la plen ca să susțin proiectul de lege în plen.

Practic, nu introducem nicio restricție nouă (la HG pentru prelungirea stării de alertă – n.red.). Păstrăm același dispozitiv. Singura problemă pe care o avem până să se aprobe legea (privind carantina și izolarea – n.red.) este că va trebui să scoatem din Anexa 3 textul legat de izolare și carantinare și să-l introducem imediat după intrarea în vigoare a legii. O să facem o ședință de Guvern extraordinară.

Avem un oarecare temei legal în legea 55, articolul (5), numai că în decizia CCR există referire la procedurile prin care se realizează deciziile de izolare, carantinare, să nu avem niciun fel de discuție pe tema asta. Prefer să așteptăm votarea legii, promulgarea de către președinte, publicarea în Monitorul Oficial, intrarea în vigoare și imediat să facem o ședință de Guvern pentru a reintroduce în anexa 3 măsura izolării și carantinării”, a declarat Ludovic Orban la începutul ședinței de Guvern de miercuri seara.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS